Caleido Fibersol-2 élelmi rost 200 g

Természetes rostpótlás!

Természetes étrendkiegészítő, vízben kiválóan oldódó, rezisztens élelmi rost

 • Készletinformáció: Elegendő készlet

Eladási ár: 1 720,00 Ft

Akciós ár 1 582,40 Ft

Véleményezd elsőként ezt a terméket!

Részletek

Természetes rostpótlás!

Természetes étrendkiegészítő, vízben kiválóan oldódó, rezisztens élelmi rost

Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai

 • Minimum 90% szárazanyag-tartalmú oldható élelmi rost
 • Íztelen, törtfehér por
 • Minimális viszkozitású
 • Nagyon jól oldódik vízben, tiszta oldatot képezve
 • Tisztítja a vastagbelet, eltávolítja a méreganyagokat
 • Lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérsékli a vércukorszint emelkedését
 • Csökkentheti a koleszterinszintet
 • Megváltoztatja a bélflóra összetételét a hasznos baktériumok javára
 • A gyomorban megduzzad, teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat
 • Biztosítja a napi székletürítést, megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5 l/nap) együtt megakadályozza a székrekedést

Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Bizottság (EC) által tudományosan nem bizonyított állítások

Részletes leírás

A GMO-mentes Fibersol®-2, porlasztva-szárított por, amelyet kukoricakeményítőből állítanak elő, de a kukoricakeményítőnél könnyebben emészthető, mert a vastagbél mikroflórájában hasznosul. A Fibersol®-2 rostnak számít, mert megfelel a Nemzeti Tudományos Akadémia (NAS) Orvostudományi Intézetének, a Codex Alimentarius és az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által javasolt rostdefinícióknak és a „nem-emészthető szénhidrátok” kategóriájába tartozik. A rosttartalmat az AOAC 2001.031. hivatalos módszerrel mérik. A Fibersol®-2 jól hasznosul, mert kiválóan oldódó ezért könnyen fogyasztható étel vagy ital készíthető belőle. A Fibersol®-2-nek funkcionális összetevői miatt semleges az íze, így szinte bármilyen ételhez vagy italhoz keverhető, fogyasztása fiziológiailag előnyös.

A Fibersol®-2 – minimum 90% szárazanyag-tartalmú vízoldékony élelmi rost. Íztelen, tört fehér por, amelyet a hő nem befolyásol (így felhasználható főzéshez, sütéshez is) és az egyik leggazdaságosabb rostforrás. A fokozott rostbevitel önmagában is bizonyított egészségügyi előnyöket jelent, emellett pozitívan befolyásolja a vér glükóz szintjét, segít fenntartani az egészséges bélműködést, hatékonyan csökkentve a különböző betegségek kialakulásának esélyét. Elsősorban cukorbetegek, fogyási problémákkal és emésztési zavarokkal küzdők számára kínál kíméletes megoldást, a tápcsatornára, a vércukorszintre és a koleszterinszintre gyakorolt egészségügyi tulajdonságait pedig tanulmányokkal igazolták. Prebiotikus hatású, azaz az emésztőrendszer felső szakaszán működő enzimek nem hatnak rá, viszont a gyomor nedvtartalmától megduzzadva teltségérzetet okoz, így csökkenti az étvágyat. Így összetevői változatlan formában jutnak el a vastagbélig, amelyre tisztító hatású, eltávolíthatja a méreganyagokat, lassítja a szénhidrátok felszívódását a bélből, ezáltal mérsékli a vércukorszint emelkedését és csökkentheti a koleszterinszintet, biztosítja a napi székletürítést és megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel (1,5 - 2,5l/nap) együtt megakadályozhatja a székrekedést.

Egy adag = ízlés szerint

Egy-két evőkanállal, fokozatosan emelt adagban gyümölcslébe, egyéb italokba, ételekbe keverve fogyasztható

Tárolás: Szobahőmérsékleten, fénytől-, nedvességtől védve

Nyilatkozat a szennyező anyagokról

A Fibersol®-2-t rutinszerűen szűrjük a potenciális szennyező anyagok jelenléte szempontjából. Ezeknek a teszteknek az eredményei azt mutatják, hogy a szennyezőanyag-szint alacsony és megfelel az „Élelmiszerek szennyező anyagainak maximális szintjének meghatározása” című 1881/2006/EU rendelet és az azt követő módosítások által előírt határértékeknek.

Gluténmentes nyilatkozat

Ami a Fibersol®-2 gluténmentes státusát illeti, a kukorica nem tartalmaz olyan búzát vagy más gluténfehérjeforrást, amelyre a lisztérzékenységben szenvedők tartósan intoleránsak. A Fibersol®-2-t a kukorica nedves őrléséből állítják elő és celiakia esetén is alkalmasak fogyasztásra.

A Fibersol®-2 megfelel az EU követelményeinek, hogy „gluténmentesnek” lehessen nevezni. A 609/2013/EU rendelet szerint a 828/2014/EU végrehajtási rendelettel összefüggésben a „gluténmentes” kifejezés alkalmazható olyan élelmiszerre és élelmiszer-összetevőre, amely legfeljebb 20 mg/kg glutént tartalmaz.

GMO nyilatkozat

A Fibersol®-2 megfelel az Eurofins nem génmódosított IP ellenőrzési programjának és szabványainak, amint azt az Eurofins 2014. márciusi Identity Preservation Standard 5.1 kiadása ismerteti.

A GMO-mentes keményítőt olyan szállítóktól szerzik be, akik harmadik féltől származó IP / GMO-mentes tanúsítvánnyal rendelkeznek. Ezenkívül minden bejövő keményítőtételt PCR-tesztelnek egy kvalitatív és/vagy kvantitatív PCR-teszt alkalmazásával, amelyet egy ISO 17025 akkreditált laboratórium végez. A Fibersol®-2, nem módosított genetikailag, az összes GMO-ra vonatkozó, az alábbiakban felsorolt jogszabály követelményeinek megfelelően.

Az Európai Parlament és az Európai Unió Tanácsa rendeleteket tett közzé:

- A géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK rendelet

- 1830/2003/EK rendelet a géntechnológiával módosított szervezetek nyomon követhetőségéről és címkézéséről, valamint a géntechnológiával módosított szervezetekből előállított élelmiszerek és takarmányok nyomon követhetőségéről

- Az Fibersol®-2 gyártásához felhasznált összes nyersanyag GMO-mentes, a 2001/18/EK irányelv szerint

A végtermék PCR-negatív, amint azt egy „valós idejű” PCR módszerrel igazoljuk.

Peszticid-nyilatkozat

A Fibersol®-2 növényvédőszer-ellenőrzési programját évente hajtja végre egy akkreditált laboratórium és az eredmények folyamatosan a kimutatási határ (LOD) alatt vannak. A tesztelt peszticidtől (400 felett) függően a mennyiségi határ (LOQ) 0,01-0,06 mg/kg között van. A monitoring eredményei összhangban vannak a 396/2005/EK európai rendelettel és minden későbbi módosítással.

Vegetáriánus és vegán nyilatkozat

A Fibersol®-2 kukoricakeményítőből készül és nem ismert, hogy állati termékeket vagy melléktermékeket tartalmazna, így alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.

Nanoanyagok nyilatkozata

A Fibersol®-2-t az EU Reg. 2015/2283 alapján nem gyártották mesterségesen előállított nanoanyagként és az 2011/696 EK ajánlásban meghatározottak szerint sem nanoanyag.

Policiklusos aromás szénhidrogén kimutatás (P.A.H.)

A Fibersol®-2-t a benzo (a) antracén, a krizén, a benzo (b) fluorantén és a benzo (a) pirén szempontjából szűrjük és az összes eredmény a mennyiségi határ alatt volt. Az egyes analitok mennyiségi meghatározási határa 0,5 mcg/kg.

A termék megfelel az EC Reg. 1881/2006 és módosításainak.

Maradék oldószer nyilatkozat

A Fibersol®-2 gyártási folyamata nem használunk oldószert. Ezért ebben a termékben nem lehet oldószer maradvány.

 • Helyes táplálkozás
  Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a vegyes étrendet és az egészséges életmódot.
Gyakran vásárolt kombináció

Azok a vásárlók, akik e mellett a termék mellett döntöttek, gyakran az alábbi kombinációt választották.

Vásárlóink, akik ezt a tételt választották, vettek még az alábbiakból is