BioMenü BIO KAKAÓVAJ tallér perui 250 g

BioMenü BIO KAKAÓVAJ tallér perui 250 g
3 999 Ft

A finom és tápláló kozmetikum

 

Fogyasztható természetes zsiradék, sokoldalúan használják az élemiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein.

Részletek


A finom és tápláló kozmetikum


Fogyasztható természetes zsiradék, sokoldalúan használják az élemiszerszektorban, a szépségiparban, a gyógyászat és a wellness területein.



Alapanyag(ok) lehetséges tulajdonságai




    • Támogathatja az immunrendszert

    • Magas E-vitaminnal tartalommal rendelkezik és kiváló antioxidáns forrás

    • Lassíthatja a bőr öregedését

    • Javíthatja a fáradt és igénybe vett arcbőr állapotát

    • Gyorsíthatja a sérült bőr regenerálódását, mélyen beszívódva kényezteti, ápolja és puhítja bőrünket, valamint óvja a kiszáradástól

    • A kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőr között és segítheti a nedvesség megtartását

    • A test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését

    • Számos natúr kozmetikum alapanyaga, segítségével a kozmetikai készítmények többi hatóanyaga is mélyebbre tud beszívódni, ezáltal fokozva hatásukat


Az Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) és az Európai Bizottság (EC) által tudományosan nem bizonyított állítások




Részletes leírás



A Dél-Amerika trópusi éghajlatáról származó theobroma cacao fa a maják és aztékok szent fája. A kakaóbab egy finom szuperélelmiszer, mivel sokféle antioxidánst és más tápanyagot tartalmaz. A perui bio-termelők által gyártott kakaóbabok több antioxidánst tartalmaznak, mint a vörösbor és háromszor többet, mint a zöld tea. A kakaóbab gazdag ásványianyag forrás. A nyers babot kézzel szedik, a legjobb minőségűeket kiválogatják és erjesztik, a kezdeti keserűségük csökkentése érdekében. A kakaóvaj nagy mennyiségben tartalmaz telített zsírokat, amelyek egészséges savakból származnak - sztearinsavból és palmitinból.


A kakaóvaj tallér ehető, kiváló, étkezési minőségű természetes növényi zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz. Felhasználható sütemények és desszertek hozzávalójaként, valamint mennyei csokoládé is készíthető belőle. A kakaó rendkívül gazdag különböző telítetlen zsírsavakban, vitaminokban, fehérjékben, mangánban, káliumban és foszforban is, de értékes hatóanyagainak a bőrápolásban is hasznát vehetjük. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad és azonnal felszívódik a bőrben, ezért évszázadok óta használják az egészséges bőr puhaságának megőrzése érdekében. Számos kozmetikai készítményben is megtalálható: ajakbalzsamok, testápolók, tusfürdők, szappanok, krémek hatóanyagaiként.



Ismertetők, receptek, cikkek, hivatkozások






Egy adag = 5-10 g


Ízlés szerint


Tárolás: Jól zártan, száraz, hűvös, fényvédett helyen





ALLERGÉNEK


Igazoljuk, hogy a termék nem tartalmaz olyan anyagokat, amelyek allergiát vagy intoleranciát okozhatnak összetevőként vagy keresztfertőződés útján a 1169/2011/EU rendelet II. mellékletében felsorolt allergének alapján. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez a kijelentés a termék gyártójának tájékoztatásán alapul.


HITELESÍTÉS


A termék 100% -ban természetes és nem tartalmaz olyan adalékanyagokat, mint cukrok, savak, színezékek, tartósítószerek stb.


GMO MENTES


A termék genetikai módosítástól mentes. Folyamatszabályozás van érvényben annak biztosítására, hogy a géntechnológiailag módosított anyagokkal való véletlen szennyeződés ne történjen. A termék nem szerepel a géntechnológiával módosított élelmiszerekről és takarmányokról szóló 1829/2003/EK és 1830/2003/EK rendeletekben.


ROVARIRTÓK


A termék megfelel a 834/2007/EK tanácsi rendeletben (és az azt követő módosításokban) meghatározott követelményeknek. Szintén megfelel a Soil Association szigorú ökológiai gazdálkodási szabványainak. A gyártási folyamat során a termék és a csomagolóanyag nem érintkezik peszticidekkel vagy növényvédőszer-maradványokkal. Peszticideket nem tárolnak a helyszínen és nem használják a gyártási vagy raktározási területeken.


SUGÁRZÁS


A termék nem besugárzott és megfelel az EU 1999/3/EC rendeletének.


BSE NYILATKOZAT


A termék kizárólag növényi eredetű és nem tartalmaz állati eredetű összetevőket. Nem állati eredetű és nem került kapcsolatba állati eredetű összetevőkkel.


OLDÓSZEREK


A gyártási folyamat során oldószerhasználat nem történt.


NEMKÍVÁNATOS ANYAGOK SZINTJE


A termék szigorúan ellenőrzött gyártási folyamata biztosítja, hogy a nemkívánatos anyagok (nehézfémek, PAH, mikotoxinok stb.) szintje az uniós jogszabályok által meghatározott határérték alatt maradjon (2073/2005/EK, 1881/2006/EK rendelet és módosításai), beleértve az EFSA által az élelmiszer-szennyező anyagokra vonatkozó ajánlásokat.


ÁLLATKÍSÉRLETI NYILATKOZAT


A termékkel kapcsolatban semmilyen állatkísérlet nem történt.





Adatok
Barcode
5999886305123
Cikkszám
5999886305123
Tápanyag információk

Összetétel

100% bio hántolt kakaóbab (theobroma cacao)

Tápanyag-összetételre és egészségre vonatkozó állítások, tápértékre vonatkozó adatok

  • Bio
  • Vegán
  • Természetes anyagokból
  • GMO mentes
  • Hozzáadott cukrot nem tartalmaz
  • Allergénmentes
  • Mesterséges színezékmentes
  • Tartósítószermentes
  • Cukormentes
  • Nátriummentes/Sómentes

Tápanyag-információ

  Egységenként (100 g) NRV1 % / 100 g Adagonként (5-10 g) NRV1 % / 5-10 g
Energia 3685 kJ/880 kcal   N/A  
Zsír 99,5 g
- amelyben telített zsírsav 60,6 g
- amelyben egyszeresen telítetlen zsírsav 31,4 g
- amelyben többszörösen telítetlen zsírsav 3,1 g
Szénhidrát 0,0 g
- amelyben cukor 0,0 g
Rost 0,0 g
Fehérje (protein) 0,2 g
0,0 g

1 NRV (Nutrient Reference Values): Nagykorúak számára ajánlott napi beviteli referenciaérték (8400 kJ/2000 kcal)

Rendszeresen felülvizsgáljuk táplálkozási információinkat.